torstai 26. heinäkuuta 2007

Tutkijat

Täällä sademetsän reunalla, jonne on päivien uuvuttama matka ihmissyöjien kylältä, minne pystytimme viimeisen leirimme, voi tuntea kuinka kosteus lyö kasvoille polttaen, kuin eukalyptushöyry, jota Eugenevieve-täti pakotti hengittämään kun olin lapsena sairas. Olemme olleet jatkuvassa liikkeessä, sillä kylän ja metsän välinen alue on vain autiota, kuivaa savimaata, jonka halkeamissa elää loputon määrä punamuurahaisia, joiden tiedetään voivan kaluta raavaan miehen luurangoksi vuorokaudessa. Jouduimme kulkemaan näin, koska aiemmin käytössä ollut vuoristoreitillä hallitus käy kemiallista sotaa sissejä vastaan.

Mukanani on Lluongo ja espanjalainen, joka ei halua kertoa nimeään sen enempää kuin syitänsäkään, miksi halusi meidät oppaiksi. Emmekä me kysele, sillä täällä kymmenen dollaria on enemmän kuin keskituloinen perhe tienaa vuodessa. Sitä paitsi luulen tietäväni, että hän etsii niitä kolmea espanjalaista hyönteistutkijaa, jotka saatoimme Lluongon kanssa tänne seitsemän kuukautta sitten. Ihme, jos löydämme heidät elossa.

Löydämme pian heidän leirinsä, jossa selvästikään ei ollut kukaan asunut pitkään aikaan. Ympäröivä kosteus ja hiki liimaa vaatteet ihoomme kuin olisimme olleet uimassa ne yllämme, mistä tulikin mieleen tarkistaa lähellä virtaava lähteestä pulppuava puro. Kyllä, kuten ajattelinkin, löysin sinne upotettuna muutaman tölkin Cervezaa, espanjalaista olutta. Päätimme leiriytyä ja jatkaa etsintöjä aamulla. Olimme päivien vaeltamisesta lopen uupuneita, emmekä ehtineet montaakaan olutta juoda kun raskaat luomemme painuivat ja upposimme syvälle unimaailmaan.

Aamulla herätessämme espanjalainen vieraamme oli kadonnut. Lluongo etsi jälkiä maastosta, mutta löytämättä muuta kuin omat jälkemme leirille saapumisesta. Ainoa, mikä muistutti vielä espanjalaisesta, oli leiriin jäänyt muistikirja, mitä hän oli käyttänyt päänalusena nukkuessaan. Muistiinpanot olivat espanjaa, ja niitä oli vaikea lukea, sillä teksti oli peilikirjoitusta.

Toivottavasti tämän tarinan kautta opitte, kuinka tärkeää on kirjoittaa selvästi.

Ei kommentteja:

eXTReMe Tracker